Ingrediënten
2 kg aardappels
1 kg rode kool
300 gr gedroogde pruimen
0,5 dl appelsap
8 kruidnagels
2 laurierblaadjes
3 eetlepels suiker
2 theelepels maizena/aardappelmeel
zout
Bereiden
Kook de gewassen pruimen in het appelsap tot ze zacht zijn op een laag pitje ca. 5-10 minuten.
Kook in een andere pan de aardappels en nog een andere pan de rode kool met de kruidnagels, het laurierblad, de suiker en zout in ca. 20 minuten gaar. Giet het kookvocht af, maar bewaar het.
Roer daarna de pruimen met appelsap door de kool en laat het nog even stoven.
Maak een bindende saus door de maizena of het aardappelmeel met wat water tot een een glad papje te roeren en daarna door kookvocht te roeren. Laat het geheel 2 minuten doorkoken en giet het gebonden kookvocht over de rode kool.
Maak eventueel een extra uiensaus voor de aardappels door vier uien fijn te snijden en in boter licht te stoven. Als de uien zacht zijn giet er wat water bij en bindt met maizena of aardappelmeel.