Rijst en groenten komen uit de aarde:
‘dat de diepe vrede van de aarde met jou mag zijn en over je mag komen’
Ingrediënten
500 gram witte rijst
4 uien
2 wortels
2 gele paprika
2 teentje knoflook
2 kg witte kool
200 gram boter
150 gram tomatenpuree (70g uit blik)
4 laurier blaadjes
4 kruidnagels
2 eetlepels gehakte tijm
peper en zout
een beetje witbier
Bereiding
Pel de uien en snipper ze.
Schrap de wortel en snijd hem in dunne plakken of blokjes.
Snijd de paprika, zonder zaadjes, in reepjes.
Pel het teentje knoflook en pers dit.
Schaaf de witte kool.
Kook de rijst met wat zout.
Bak de groenten in de helft van de boter lichtbruin.
Voeg tomatenpuree, het teentje knoflook en de rest van de boter toe.
Voeg de kruidnagels, laurierblaadjes en tijm en bier toe.
Laat deze ca. 30 minuten goed stoven, voeg als laatste peper en zout naar smaak toe.
Recept:
Gemaakt rond 4 oktober door franciscaan Rangel Geerman.
Hij geeft aan scholen die op bezoek komen een workshop aards koken.