Kikkererwtensoep

Ingrediënten

voor 1 1/2 liter soep

1  1/2 liter bouillon
150 gr kikkererwten, een nacht geweekt
500 gr spinazie
5 eetlepels olijfolie
2 tenen knoflook
1 ui
1 prei
2 eetlepels rozijnen
2 aardappelen
1 theelepel karwijzaad

Bereiden

Snijd de ui en prei in dunne ringen en fruit ze met de geperste tenen knoflook in de olie.
Voeg de uitgelekte kikkererwten en het karwijzaad toe en fruit even mee.
Voeg de bouillon toe, breng het geheel aan de kook en laat 2 uur sudderen.
Voeg de in plakjes gesneden aardappel, de spinazie en de rozijnen toe en laat aansluitend 30 minuten koken tot de aardappels en kikkererwten gaar zijn.

 

Recept:
Tini Brugge en Gert Vos
Hemelse Spijzen

 

Dit bericht is geplaatst in Vasten of Veertigdagentijd met de tags . Bookmark de permalink.