Ingrediënten
voor het deeg:
1 citroen
150 g boter
100 g suiker
3 eieren
8 theelepels melk
500 g bloem
2 theelepels bakpoeder
½ theelepel kaneel
voor de vulling:
600 g appels
150 g hazelnoten
3 theelepels melk
3 theelepels honing
4 theelepels suiker
100 g rozijnen
2 theelepels kaneel
wat gesmolten boter
Bereiden
Meng voor het deeg alle ingrediënten en kneed tot een soepel deeg. Rol het deeg uit en snijd er vijf cirkels uit met de springvorm van ca. 20 cm.
Schil de appels en rasp ze grof. Maal of snijd de hazelnoten in kleine stukjes . Meng de rest van de ingrediënten van de vulling daar door heen.
Leg onderin de springvorm de eerste ronde deegplak en daarop een kwart van de vulling, etc. Sluit af met een deegplak.
Zet de cake op de onderste richel en bak op 175 graden ca. vijf kwartier.
Als de cake nog warm is, strooi er dan wat witte poedersuiker over.
Laat afkoelen en een dag staan voor het gebak aan te snijden.
Bron: naar een recept in Cooking with the Saints, Ignatius Press, 2011