Ingrediënten
500 g speltbloem
1/2 theelepel zout
8 eidooiers
8 eiwitten
1 l melk
olie of margarine om te bakken
voor de vulling:
naar keuze, bijvoorbeeld ui, venkel, wortelen, courgette en selderij – totaal ca. 1 kg
kruiden bijvoorbeeld peterselie, selderij, venkelblad, tijm
zout, nootmuskaat
Bereiden
Roer bloem met zout en eidooiers tot een glad beslag. Laat een half uur rusten. Klop de eiwitten stijf en spatel die door het beslag. Bak met weinig olie dunne pannenkoeken.
De vulling
Snijd de groenten fijn, fruit de uien in boter en smoor daarna de groenten mee.
Bindt met bloem het groentenat. Vermeng op het laatst de fijngesneden
verse kruiden met het groentemengsel.
Maak op smaak af met zout en nootmuskaat.
Bestrijk de pannenkoeken met de vulling en rol ze op.
Recept:
naar een recept uit
‘het Hildegard van Bingen kookboek’
– Wighard Strehl