Arabisch Kookboek
– authentieke recepten van Marokko tot Oman
Janny de Moor
Utrecht, het Spectrum, 2007
Wel eens genoten van mezze, een groot aantal kleine voorgerechtjes? Of van daoed pasja, spannend gekruide vleesballetjes? En kent u het lekkere Arabische brood, choebz arabi? Zomaar drie voorbeelden van de honderden verrassende recepten die u in dit boek aantreft. De Arabische keuken is een traditionele, gezonde en natuurlijke keuken, met een ongeëvenaard vernuftig gebruik van kruiden en specerijen. De belangstelling voor deze kookkunst neemt sterk toe; dit is het eerste en enige Nederlandse boek over de Arabische keuken als geheel, van Noord-Afrika tot het Midden-Oosten en het Arabisch Schiereiland. Laat u in deze culinaire sprookjeswereld binnenleiden door dit boek. U zult hier méér heerlijke culinaire ontdekkingen doen dan in tien andere kookboeken!
Janny de Moor studeerde Arabisch en zij is culinair publiciste.
Over haar Arabisch kookboek schrijft culinair expert Johannes van Dam: ‘Ik kan niet anders dan blij zijn dat er een zo goed gefundeerd en oorspronkelijk boek over zo’n belangrijke keuken verschijnt.’
Deze tekst komt uit het boek Koken met bezieling