25 maart is in kloosters en katholieke kerken een feestdag.
Vandaar dat dit recept wordt bereid met witte wijn.
De droge wijn kan eventueel vervangen worden door 2 dl appelsap.
Ingrediënten
2 bos lente ui
18 dl tuinkruiden bouillon
2 dl droge witte wijn of appelsap
60 gr margarine
6 zoete uien
2 tl kerriepoeder
Snufje cayennepeper
60 gr bloem
Om de soep af te maken:
2 eidooiers
125 gram kookroom
zout en peper
Bereiden
Snijd de uien heel fijn. Smelt in de boter op een laag vuur, de margarine en fruit hierin de ui samen met de kerrie en cayennepeper. Voeg al roerend de bloem toe en blijf roeren tot een glad mengsel ontstaat. Laat dit 3 minuten gaar, maar niet bruin worden. Giet langzaam al roerende, de bouillon en wijn/appelsap bij en breng de soep aan de kook. Laat deze op een laag vuur, onder af en toe roeren, in 20 minuten gaar worden.
Klop vlak voor het serveren de eidooier los met de room. Roer er een paar lepels warme soep door en giet dit, van het vuur af, al roerende bij de soep.
Als laatste knip je de lente ui heel fijn en roer deze door de soep heen.
Breng de soep op smaak met zout en peper.
Recept:
Br. Rangel ofm