Frambozentaart

Ingrediënten

Vruchtentaartbakvorm inhoud 500cl / doorsnee 22 cm

Voor de gebakken bodem:
35 gr boter
1 ei
50 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
85 gr zelfrijzend bakmeel
mespunt zout
scheutje melk

Vulling:
2 doosjes frambozen
beetje smeerbare roomkaas
wat suiker
(afdek)geleipoeder – Taartina rood

 

Bereiden

Beboter de bakvorm zorgvuldig en bestuif deze met bloem.
Steek de oven aan en verwarm deze voor op 170ºC. Doe boter en suiker, zout en vanillesuiker in een kom en roer deze door elkaar. Breek het ei erbij en werk het er doorheen tot het opgenomen is. Roer in gedeelten het bakmeel bij. Roer vervolgens zoveel melk bij dat het mengsel nèt vloeibaar is (zodat het in de ‘verdiepte rand’ van de bakvorm kan lopen).
Giet het beslag in de vorm, plaats deze net onder het midden van de oven. Bak de taartbodem in ongeveer 45 minuten gaar en geelbruin.
Voordat de bodem helemaal koud is voorzichtig uit de vorm schudden.

In de bak van de afgekoelde bodem een laagje roomkaas smeren. Hierop één voor één de frambozen met de ronde kant naar boven schikken tot het gehele oppervlak vol is.
Strooi  suiker over de vruchten.

Volgens de gebruiksaanwijzing op het zakje de gelei bereiden en met een eetlepel de warme gelei over de frambozen verdelen. Let erop alle vruchten ‘af te dekken’. Na een uur te serveren. Bewaren tot de volgende dag is prima. Je kan de taart ook met andere vruchten maken.

Bron
Gérard Martens, pastoraal werker
samenwerkende parochies Katholiek Utrecht.
Utrechts parochieblad Tussentijds Magazine

 

 

Dit bericht is geplaatst in Gebak, Taart, Zomertijd met de tags , , , . Bookmark de permalink.