50 gram boter
4 grote uien in dunne ringen
8 takjes tijm
1 bakje crème fraîche 125 mg
100 gram gerapte kaas
2 dozen pasteibakjes (á 4 stuks)
2 eetlepels azijn
8 eieren
Verwarm de oven voor tot 170 graden.
Smelt de boter in een koekenpan en bak hierin de uien op een laag vuur gedurende ± 10 minuten.
Schep regelmatig om.
Houd van de 8 takjes tijm de helft apart en ris de blaadjes van de rest van de tijm. Voeg ze samen met de crème fraîche toe aan de uien.
Roer om en laat nog 5 minuten zachtjes koken.
Meng de kaas erdoor en voeg peper en zout naar smaak toe. Verdeel het mengsel over de pasteibakjes en zet ze naast elkaar op een bakblik. Verwarm de quiches 10 minuten in de oven.
Breng ondertussen een pan met ruim water aan de kook. Voeg de azijn toe en draai het vuur laag.
Breek de eieren één voor één in een pollepel en leg ze hiermee voorzichtig in het water.
Zorg ervoor dat het water tegen de kook blijft maar niet in beweging komt (hard gaat bubbelen).
Schep de gepocheerde eieren met een schuimspaan uit het water. Haal de quiches uit de oven en leg op elke quiche een gepocheerd eitje.
Garneer met een takje tijm.
Bron: Br. Rangel ofm Megen