Boerenkoolpasta

 

500 gram pasta  bijvoorbeeld macaroni , schelpjes, pennes, etc.
2 tenen knoflook
2 uien fijngesneden
300 gram gesneden boerenkool
1 pot zongedroogde tomaten  van 320 ml

 

 

 

 

 

 

 

Bereiding

Kook de pasta volgens de aanwijzing van de verpakking.
Giet de tomaten af, vang de olie op en snijd de tomaten en reepjes.
Verhit 4 eetlepels van de tomatenolie in een pan.
Bak de knoflookplakjes en de ui in 2 minuten. Schep de boerenkool er
in gedeelten door en laat de kool al omscheppend in 3-4 minuten slinken.
Schep de tomaatjes en een volle soeplepel met kookvocht van de pasta door de
boerenkool en laat het geheel in 10 minuten ongeveer zachtjes doorkoken en gaar worden.
Roer de pasta door de boerenkoolmengsel en eventueel nog een scheutje olie van de tomaten door. Breng op smaak met zout en peper.
Geef gebakken eieren erbij of een stuk gesneden gebakken rookworst of gebakken spekblokjes.

 

 

Br. Rangel,
minderbroeder franciscaan
Megen

 

 

Dit bericht is geplaatst in Hoofdgerechten, Wintertijd met de tags , . Bookmark de permalink.