Tilapia filet (gekweekt, Nederland) in citroensaus

‘Tilapia galilea’ wordt in het meer van Galilea (Israël) gevangen. Ze wordt wel Sint-Petrusvis of Petrusforel genoemd. De gekweekte Tilapia heet in het Latijn Oreochromis niloticus.

Ingrediënten

Ca. 1200 gr. tilapia filet
2 citroenen
teentjes knoflook naar behoefte
5 eetlepels boter/margarine
scheutje wijn
eventueel zout

 

Bereiden

Citroen goed wassen, en schil raspen. Verder dun schillen.
Snij de geschilde citroenen in kleine blokjes (inclusief wit en velletjes).
Hak de knoflooktenen in stukjes. Smelt de boter, eventueel in een scheutje witte wijn,
en stoof daarin de citroenrasp, citroenblokje en knoflookteentjes.
Leg er dan de visfilet in en schep de gestoofde saus eroverheen.
Laat het geheel zachtjes stoven totdat het visvlees van binnen wit begint te worden,
dan is het gaar.

 

 

 

Recept: www.milieucentraal.nl

 

 

Dit bericht is geplaatst in Hoofdgerechten, Vasten of Veertigdagentijd met de tags . Bookmark de permalink.