Vis met dillesaus, wortel en aardappelpuree

 

Dille
Sinds mensenheugenis wordt dit kruid, ook in het land van de bijbel -Matteus 23 vers 23 –  verbouwd als keukenkruid en geneeskrachtig kruid.

 

Ingrediënten

800 g visfilet
2 kg aardappelen
2 kg winterwortelen
2 uitjes
60 g margarine
4 zakjes dille saus
-of maak zelf de saus met aardappelvocht,
melk, maizena en dillezaden
ca. 0.8 l halfvolle melk
zout en peper
nootmuskaat

 

Bereiden

Schil de aardappelen en kook ze gaar.
Warm de oven voor op 180 C.
Snijd de wortelen in plakken.
Fruit de kleingesneden ui en voeg de wortel toe.
Stoof dit in ca. 5 minuten en maak op smaak af met zout.

 

 

Maak een dille-saus volgens de gebruiksaanwijzing op het pakje. Beter is om zelf een dillesaus te maken met het kookvocht van de aardappels, wat room of boter en gedroogde dille of dillezaden.

 

Stamp de aardappelen fijn en maak er met hete melk, peper en zout puree van.
Schep eerst in een ovenschaal de wortelen, leg daarop de gezouten vis,
schenk de dillesaus erover en dek dit af met aardappelpuree.
Laat het ca. 20-30 minuten gaar en bruin worden.

 

 

Recept:
www.voedingscentrum.nl

 

 

Dit bericht is geplaatst in Hoofdgerechten, Vasten of Veertigdagentijd met de tags , , . Bookmark de permalink.