Aziatische pompoensoep

Ingrediënten

2 kg pompoen, in blokjes gesneden
6 eetlepels boter of (maiskiem) olie
2 uien, grof gehakt
2,5 l groentebouillon
2 eetlepels kerrie
2 eetlepels gemberpoeder of versgehakte gember
2 eetlepels  fijngemalen koriander
0,5 dl kokosmelk
50 g fijngehakte prei,  lente-ui of selderij
zout/peper

 

 

Bereiden

Verhit de boter/olie en bak op een matig vuur al roerend de pompoen met ui ca. 5 minuten.

Voeg de kruiden met zout en peper naar smaak toe, roer en bak nog 1 minuut.
Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat zachtjes  met de deksel half op de pan ca. 30 minuten pruttelen totdat de pompoen zacht is.
Schenk de kokosmelk in de soep en breng weer even aan de kook. Laat wat afkoelen en pureer voorzichtig.
Voeg vlak voor het opdienen de groene, fijngehakte lente uit, prei of andere groene kruiden zoals selderij toe.

 

 

Recept:
gebaseerd op
www.devegetariers.nl

 

 

Dit bericht is geplaatst in Soepen, Vasten of Veertigdagentijd met de tags . Bookmark de permalink.