Ingrediënten
300 g champignons
3 eetlepels boter
2 eetlepels oljjfolie
1 grote ui, gesnipperd
zout, peper, knoflookpoeder naar keuze
8 sneetjes geroosterd brood
Witte saus:
6 eetlepels bloem of maïzena
6 eetlepels boter/margarine
6 dl melk zout en peper, eventueel nootmuskaat
Bereiding
Bak de champignons in de boter en olijfolie tot ze lichtbruin kleuren en voeg dan de gesnipperde ui, peper en zout en eventueel knoflookpoeder toe.
Roer en laat het zachtjes bakken tot de ui glazig is.
Maak een witte saus door de maïzena of bloem in de melk op te lossen.
Smelt de boter of margarine in een roestvrijstalen pan.
Voeg, als dit begint te schuimen, al roerende het melkmengsel toe.
Voeg daarna de rest van de melk, peper en zout en eventueel nootmuskaat toe
en blijf roeren tot het kookt. Draai het vuur laag en blijf roeren tot het geheel gebonden is.
Roer de champignons met de ui door de saus en schep het geheel op de geroosterde sneetjes brood.
Recept:
Benedictijn Broeder Victor Antoine d’Avila-Latourette
Klooster Our Lady of the Resurrection in Cold Spring, USA.
Zie ook het boek Beproefde recepten uit de Kloosterkeuken.