Ingrediënten
voor het deeg
90 gr lichte basterdsuiker
300 gr zelfrijzend bakmeel
250 gr koude boter
1 zakje vanillesuiker
1 ei, geklopt
125 ml melk
voor de vulling
125 gr gedroogde pruimen
1 theezakje
2 appels
50 gr walnoten, grof gehakt
6 eetlepels suiker
Bereiden
Meng het bakmeel, de basterdsuiker en vanillesuiker in een kom.
Rasp de boter boven de kom.
Meng met de koele vingertoppen de boter door het meel en
maak het met het ei en de melk tot een samenhangend deeg.
Laat de deegbal 30 minuten in de koelkast rusten.
Rol het deeg uit en bekleed er een vlaaivorm mee.
Zet een ½ liter thee van het theezakje en zoet het met 3 eetlepels suiker.
Week de pruimen een paar uur in de thee.
Schil de appels en snijd ze in stukjes.
Meng de appelstukjes met 3 eetlepels suiker, walnoten en de ontpitte pruimen.
Doe de vulling in de vlaai.
Bak de vlaai 30 minuten in een op 190 ºC voorverwarmde oven.