Groene pannekoeken

In Duitse kloosters is het gebruikelijk om op Witte Donderdag
pannenkoeken met groene kruiden te eten.

 

Ingrediënten

2 kg aardappels
2 eetlepels zure room
1 ei
2 eetlepels aardappelmeel
bosjes vers groen, voorjaarskruiden
– denk ook aan bieslook en kervel
geraspte ui
bakvet

 

 

 

 

Bereiden

Aardappels schillen en raspen, daarna direct met de zure room vermengen.
Het deeg met ei en aardappelmeel binden en zout naar smaak toevoegen.
De fijn gesneden kruiden er doorheen spatelen en desgewenst geraspte rauwe ui toevoegen.
In ruim vet aan beide kanten bakken, lepel voor lepel. In de pan het deeg wat plat drukken.
Men eet het vaak in combinatie met zelf ingemaakte appelmoes.

 

 

Recept:
Die Küche der Mönche

 

 

Dit bericht is geplaatst in Hoofdgerechten, Vasten of Veertigdagentijd, Witte Donderdag met de tags , . Bookmark de permalink.