‘St. Lawrence fried fish’ is de naam van dit recept uit Canada. Het is afkomstig uit de kampeer-keuken: je kunt het maken met een houtvuur, een rooster en hete as.
Ingrediënten
Per persoon!
1 vis-filet naar keuze
1 theelepel fijngemalen rozemarijn
1 theelepel dille
meel om te ‘paneren’
1 aardappel
1 ui
boter om te bakken en om als saus te gebruiken
Bereiding
Verwijder de buitenste bruine schil van de ui en rol in aluminiumfolie.
Aardappels kunnen met schil ingepakt worden. Prik van te voren in met een vork.
Bij een kampvuur kun je deze in hete as leggen.
Thuis kan het in de oven op 200 ºC ca. 40 minuten.
Maak een mengsel van de kruiden en het meel. Wentel de vis-filet hierin
en bak elke kant ca. 3 minuten.
Bron: naar een recept van Ernst Schuegraf in Cooking with the saints, Ignatius Press, 2001