Andijvie-kaas-schotel

Dit recept is voor 25 personen

Ingrediënten
voor 25 personen

Kaassaus:

3/8 liter olie
400 gram bloem
3 liter water
1,5 kilo geraspte (belegen) kaas
3 theelepels zout

 

Groente:

3,5 kilo kroppen andijvie

 

Bereiden

Kaassaus
Verwarm de olie in een pan met een dikke bodem. Voeg de gezeefde bloem toe en roer met een garde tot een gladde massa. Blijven roeren tot je de geur van poffertjes ruikt. Water toevoegen en blijven roeren tot de saus kookt.
Voeg dan al roerend, schep voor schep de kaas toe.
Breng verder op smaak met zout. Haal de pan van het vuur.

Groente
Was de kroppen andijvie goed en verwijder slechte bladeren.
Afhankelijk van de dikte van de kroppen snijd je de andijviekroppen in parten – halveren, kwarten andere delen – zodat elk deel nog vast zit aan de kern. Breng in een grote pan een bodempje water aan de kook en laat hier (een deel van) de andijvieparten een minuutje in blancheren.

Schep de andijvie parten in ovenschalen en verdeel de kaassaus over de andijvie.
Daarna nog een half uur in de oven op 200 graden.

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Hoofdgerechten, Wereldvoedseldag met de tags , , . Bookmark de permalink.