Uit Turkije, circa 15 stuks
Voor de verbroedering tussen Koerden en Turken.
Ingrediënten
500 g bloem
200 ml yoghurt
2 theelepels bakpoeder
3 eieren op kamertemperatuur
125 g zachte boter
100 ml olijfolie
125 g hazelnoten of walnoten in stukjes
4 stevige appels
200 g kristalsuiker
1 theelepel kaneel
poedersuiker
Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Meng de bloem met het bakpoeder en kneed met de yoghurt, eieren, boter en olijfolie een soepel deeg.
Laat het deeg rusten op kamertemperatuur.
Maak de vulling: Schil en rasp de appels in een pan.
Voeg suiker toe en kook op een matig vuur ca. 5 minuten.
Voeg de noten toe en laat ze een paar minuten zacht worden.
Tot slot kaneel toevoegen.
Vet de bakplaat goed in met boter.
Kneed het deeg goed door. Neem een bolletje deeg van de grootte van een mandarijnen en rol het uit tot een plakje van ca. 10 cm doorsnee. Besmeer de deeglapjes met een eetlepel van het appelmengsel, rol ze op en leg ze op de bakplaat.
Bak in ca. 40 minuten goudbruin.
Neem de appelflapjes uit de oven en bestrooi ze met poedersuiker.
Recept uit: Wereldtaartenboek, uitgegeven door Moedercentrum De Koffiepot/ Stichting MOOI, Den Haag, 2008