888
888
16-24 schorseneren
sap van een citroen
200 ml olijfolie
4-6 tenen knoflook (naar eigen smaak)
8 steranijs
200 ml droge witte wijn
400 ml bouillon (zelf getrokken of van een blokje)
zout
Bereiding
Was de schorseneren grondig. Kook ze 5 minuten in een pan onder water waaraan citroensap is toegevoegd. Laat ze uitlekken en schil ze daarna.
Verwarm de olijfolie, voeg de schorseneren en de hele knoflooktenen en steranijs toe.
Bak met gematigde hitte 5-7 minuten tot de schorseneren licht gekleurd zijn.
Voeg de wijn, bouillon en zout naar smaak toe.
Bedek het geheel met bakpapier en/of een goede deksel en laat het sudderen tot de schorseneren gaar zijn. Dit kan 30-50 minuten duren.
Zorg dat de pan niet droog komt te staan. Voeg zonodig water / bouillon toe.
Combineer met aardappels of puree.
recept van Gert Vos
naar een idee uit een boek van Cotter