Ingrediënten
voor 16 koekjes
1 kg aardappels
-of 600 g kruimige aardappels en 400 g zoete aardappels (bataat)
3 uien, grof geraspt
1 bosje groene kruiden
– bijv. koriander of (blad) peterselie, fijn gesnipperd
1 eetlepel kerrie
2 eetlepels bloem
2 eieren
1 theelepel zout
1 dl zonnebloemolie
Bereiden
Meng in een kom de geraspte aardappels, ui en versnipperde kruiden met
kerrie, bloem, eieren en zout.
Schep per keer vier bergjes beslag in een koekenpan met olie en
druk plat tot ca. 1 cm dikte.
Bak 3 minuten, keer om en bak de andere kant goudbruin.
Schep de aardappelkoekjes op keukenpapier om uit te lekken.
Serveer bij de aardappelkoekjes bijvoorbeeld pompoen- of meloen chutney.
Bron: naar een recept van Beatrijs Corveleyn
Clara’s Bron, recepten voor een eenvoudig leven en (h)eerlijk koken, Berne Media.
Tekst en foto’s: Tini Brugge