Wit is de feestkleur, ook van Kerstmis. Het is de kleur van zuiverheid, reinheid, het nieuwe, nog onbezoedelde begin. In wit komen alle kleuren samen.
Witte ingrediënten. De zwarte aarde brengt wit brood. U vindt hier duurzame recepten op basis van vooral witte seizoensgroenten en ingrediënten met een witte of crème kleur zoals aardpeer, alfalfa, bloemkool, witte bonen, champignons, knolselderie, koolrabi, pastinaak, taugé, rammenas, schorseneer, witlof, witte kool, zuurkool en andere witte ingrediënten zoals yoghurt, melk, kwark, room, poedersuiker, kokos, witte wijn en wit brood.
Samenkomen staat met Kerst centraal:
samen eten, met familie, met anderen uit andere landen.
Samen aan tafel stilstaan bij het goede op aarde. Daarom vindt u hier ook recepten van vrouwengroepen uit Limburg, uit Europese landen en uit het Arabisch Kookboek van Janny de Moor.
Soep
. Kluizenaarsoep
· Pompoensoep met pastinaak en witte gemberroom
. Sterrensoep met pastinaak
. Borscht
Witte salades/ voorgerechten
· Geroosterde tilapia met mierikswortelsaus
· Kool en appel salade
· Kip-champignon cocktail
· Witlofster
· Witlofsalade
. Feestelijke witlofsalade
Witte lunchhapjes
· Humus van bonen
· Romige champignons op toast
. Zuurkoolpannenkoekjes
Kip
· Kip met walnoten en aardperensaus
· Kippenragout met appel en olijven
· Kip met olijven en citroen
Witte groenteschotels
· Aardappel-knolselderij puree
· Knolsederij soufflé
· Schorseneren met steranijs
. Spruit en witte kool
· Witlof met kaas en noten
Nagerechten
· Rijstebrij
· Suikerboter met yoghurt
· Sneeuw van de Vogezen
· Witte appel-ster met room
. Yoghurt-kersenpudding
. Kerst-compôte met 12 vruchten
Gebak
· Kerstboom-appelcake
· Sterkoekjes
. Engelenbrood