Kip-champignon cocktail

Ingrediënten

400 g gekookte kip
400 g champignons
8 mandarijntjes
1 sinaasappel
100 g veldsla of winterpostelein
8 plakjes ei

… en voor de saus:

200 ml mayonaise
200 ml slagroom
70 ml cognac
80 ml tomatenketchup
paar druppels worcestersaus
zout en peper

 

Bereiding

Verdeel de blaadjes sla over 8 glazen of schaaltjes. Leg daarop de stukjes kip.
Blancheer de champignons en voeg die aan de kip toe en vervolgens de partjes mandarijn.

Saus
Maak de saus door de slagroom niet te stijf te kloppen -zonder suiker!
Hierna mayonaise, tomatenketchup en cognac toevoegen en goed door elkaar mengen. Op smaak brengen met wat zout, peper en worcestersaus. De saus kan een dag van tevoren gemaakt worden en in de koelkast worden bewaard: dat komt de smaak ten goede.

De saus over de cocktail scheppen en versieren met plakjes ei
en op de rand van het glas of het schaaltje een half door gesneden partje sinaasappel.

 

 

 

 

Recept:
zr. Chiara Bots, zusters Clarissen in Megen.

Zij gebruikt dit voorgerecht (met alcohol) alleen bij
zeer grote feesten zoals Kerst en bijvoorbeeld bij een gouden kloosterfeest

 

 

Dit bericht is geplaatst in Kerst en kersttijd, Voorgerechten met de tags , , , . Bookmark de permalink.