Humus van bonen


Traditioneel wordt humus van kikkererwten gemaakt.
Hier een variatie met witte bonen.

500 g uitgelekte witte bonen (twee blikken van 400g)
4 eetlepels olijfolie (bij voorkeur extra vergine)
2 eetlepels citroensap
2 theelepels grove mosterd
1 eetlepel gemalen komijn
2 eetlepels boter
6 eetlepels vocht uit het blik bonen

 

Bereiding

Laat de bonen uitlekken en bewaar het vocht.
Verwarm de bonen met de boter in een kleine pan tot de boter gesmolten is.
Pureer de bonen met olijfolie, citroensap, mosterd, komijn
en 6 eetlepels bonenvocht in de keukenmachine tot een egale massa.
Serveer de humus op geroosterd brood, bijvoorbeeld volkoren gesneden in driehoekjes.

 

 

naar een recept uit Koken in Kleur,
Vardit Kohn en Galit Hahn)
Dit bericht is geplaatst in Kerst en kersttijd, Lunchhapjes met de tags . Bookmark de permalink.