Ingrediënten
2 kg pompoen, in blokjes gesneden
6 eetlepels boter of (maiskiem) olie
2 uien, grof gehakt
2,5 l groentebouillon
2 eetlepels kerrie
2 eetlepels gemberpoeder of versgehakte gember
2 eetlepels fijngemalen koriander
0,5 dl kokosmelk
50 g fijngehakte prei, lente-ui of selderij
zout/peper
Bereiden
Verhit de boter/olie en bak op een matig vuur al roerend de pompoen met ui ca. 5 minuten.
Voeg de kruiden met zout en peper naar smaak toe, roer en bak nog 1 minuut.
Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat zachtjes met de deksel half op de pan ca. 30 minuten pruttelen totdat de pompoen zacht is.
Schenk de kokosmelk in de soep en breng weer even aan de kook. Laat wat afkoelen en pureer voorzichtig.
Voeg vlak voor het opdienen de groene, fijngehakte lente uit, prei of andere groene kruiden zoals selderij toe.
Recept:
gebaseerd op
www.devegetariers.nl