Bananenpudding

Belangrijke  exportproducten van Honduras zijn bananen en koffie.
Voor een smakelijk bananenbrood zijn overrijpe fair-trade bananen geschikt.

Ingrediënten

8 middelgrote  fair-trade banen, gepureerd
2 kopjes lichtbuine (riet)suiker
1 kopje margarine/zachte boter
4 eieren
10 eetlepels melk vermengd met wat citroen of limoensap
2 theelepels bakpoeder
4 kopjes bloem
1 kopje grof gehakte cashew noten

 

Bereiden

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Klop de suiker met de zachte boter of margarine.
Voeg eieren, melk met limoen/citroensap toe en klop tot een luchtig mengsel.

Zeef de bloem en voeg hieraan de gehakte noten toe en
schep het daarna door het luchtige mengsel.
Voeg als laatste de gepureerde bananen toe en vermeng tot een goed gemengd deeg.

Giet het beslag in een ingevet cake-of broodblik en bak in de oven ca. 45-60 minuten.

Laten afkoelen en dan als cake in plakken snijden.

 

 

Recept:
gebaseerd op www.smulweb.nl

 

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Nagerechten, Vasten of Veertigdagentijd met de tags , , , . Bookmark de permalink.