Basiskrans

Recept voor een krans voor 4 personen
met keuze voor verschillende vullingen

Ingrediënten krans

175 g patentbloem
60 g boter uit de koelkast

25 g geraspte oude kaas
ijskoud water

Bereiden

Doe de bloem in een kom. Rasp de harde boter boven de kom. Plaats de kom 5 minuten in de koelkast. Bewerk met de vingertoppen de boter tot het op broodkruim lijkt. Voeg de geraspte kaas toe. Maak in het midden een kuiltje voor een klein beetje water. Vorm een bal van het deeg, maar kneed het niet. Voeg  koud water toe tot het deeg zich tot een bal bindt. Wikkel de bal in folie en laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast.

Bestrooi het werkveld en de deegroller met wat bloem. Rol het deeg uit tot een lange lap van ca ½ cm dik en 10 cm breed. Leg de vulling in het midden met bijvoorbeeld geroosterde wintergroenten en rol het deeg hierom tot een buis. Maak een ring door beide uiteinden van het deeg aan elkaar te plakken, eventueel met wat water. Plaats de ring op een bakplaat met bakpapier en bak 30 minuten in een op 190 graden voorverwarmde oven.

88

 

Keuze-recepten
voor de vulling van een krans voor 4 personen:

– geroosterde wintergroenten op basis van knolselderij
– geroosterde wintergroenten op basis van pastinaak
– geroosterde wintergroenten op basis van winterwortel
– geroosterde wintergroenten op basis van koolraap

 

 

Recept naar Gert Vos
Hemelse spijzen

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Advent, Bijbelse kransen, Hoofdgerechten met de tags . Bookmark de permalink.