Chocolademelk

Een traditionele huisdrank vraagt wat aandacht om te maken. Je kunt er iemand echt mee verwennen en brengt een gezellige en vertrouwde sfeer. Dàt is de ‘troostende’ kracht.

Ingrediënten
per glas of mok!

melk of melkvervanger: sojamelk o.i.d.
suiker of andere zoetstof
cacaopoeder

 

 

Bereiden

Doe de gewenste hoeveelheid melk in een pan, en een scheutje erbij. Breng de melk aan de kook, af en toe roerend. Doe direct in glas of mok of ineen apart bakje anderhalve theelepel (of naar smaak) cacaopoeder en anderhalve theelepel suiker (of zoetstof naar smaak). Doe hierbij een klein scheutje koude melk en roer er een dik papje van. Dat kost even moeite. Giet de hete melk bij het cacao-papje en roer goed door en schenk de chocolademelk eventueel in het glas of de mok.

 

 

Bron
Gérard Martens, pastoraal werker
samenwerkende parochies Katholiek Utrecht.
Utrechts parochieblad Tussentijds Magazine

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Dranken, Kerst en kersttijd, Wintertijd met de tags . Bookmark de permalink.