Feestelijke groene groentensoep

De tuin, het groen in de zomer,  haar verbondenheid met de aarde en de hemel, dat is waarom  we het recept van deze feestelijke groene soep uit haar boek geven.

Ingredienten

8oo g grof gehakte groene bladeren van bijv.  spinazie, snijbiet, andijvie, sla
3 ons prei
250 g amandelmeel
boter om in te bakken
2 liter bouillon
8 eetlepels gehakte verse kruiden (bijv. dille, peterselie, dragon, selderij)
peper en zout naar smaak
snuf nootmuskaat
eventueel room

 

 

Bereiding

Roerbak in de soeppan met boter de groenten.
Voeg er ca. 1 liter bouillon bij en laat garen.
Voeg dan het amandelmeel al roerend toe.
Laat even sudderen en giet er de rest van de bouillon bij. Voeg tot slot de gehakte kruiden toe en naar smaak peper, zout en nootmuskaat.
Schenk eventueel wat room in de soep.

 

Bron:
Claris Beatrijs Corveleijn, schreef een kookboek waarin zij de inspiratie van Clara en Franciscus van Assisi verbond aan de recepten.
Clara’s Bron, recepten voor  een eenvoudig leven en (h)eerlijk eten, Berne Media, 2017.

 

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Heiligen, Soepen met de tags , , . Bookmark de permalink.