Humus van lima- of witte bonen en driehoekjes wit brood

Ingrediënten

4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels citroensap
1 theelepel komijnzaad
1 theelepel fijngehakte rozemarijn
500 g uitgelekte limabonen uit blik (of witte bonen zelf geweekt en gekookt)
1 eetlepel boter
6 eetlepels water of melk of vocht uit het blik
8 sneetjes wit  brood

Bereiding

Laat de bonen uitlekken (vocht bewaren). Meng met een keukenmachine of staafmixer olijfolie, citroensap, mosterd, komijn en rozemarijn. Verwarm de bonen met wat boter. Voeg de bonen toe aan de keukenmachine en voeg daarin 6 eetlepels vocht toe en pureer tot een gladde pasta.
Snijd driehoekjes uit het witte brood en rooster die.
Serveer de humus warm.

 

 

Recept:
Vardit Kohn en Galit Hahn
Koken met kleur

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Scheppingsperiode met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.