Johannesbroodrepen

Johannes de Doper leefde als asceet en boete-prediker in de woestijn van honing en sprinkhanen.
De johannesbroodboom, Ceratonia silique, heeft grote peulen met bonen die als voedsel dienen. Carob is een chocolade die gemaakt is uit deze bonen.
Deze chocolade is in natuurvoedingswinkels verkrijgbaar.

 

Ingrediënten

85 g caropdrops of een in stukken gehakte carobreep
225 g havermout
175 g lichte basterdsuiker
175 g boter
1 eetlepel zonnebloempitten
1 eetlepel pompoenpitten
1 eetlepel sesamzaad
3 eetlepels rozijnen

 

Bereiding

Smelt de boter, Roer daar doorheen alle ingrediënten tot een egaal mengsel.
Spreid dit uit op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Bak gedurende 20 minuten in een op 190 graden voorverwarmde oven.
Haal de plaat uit de oven en verdeel de koek met een scherp mes in repen.
Laat daarna afkoelen.

 

 

 

Recept:
Hemelse Spijzen ,
een jaarkrans van recepten en hun diepere betekenis.
Tini Brugge en Gert Vos, Ten Have/Lannoo, 2004

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Gebak, Heiligen, Lunchhapjes, Zomertijd met de tags , , , . Bookmark de permalink.