Karwij-uientaart

Gebruik een pak quiche-taartdeeg of plakjes bladerdeeg of maak het deeg zelf.
Dat heeft het voordeel dat je ook aan het deeg al een karwij-smaak kunt toevoegen.

Ingrediënten

voor het deeg:
300 g volkoren meel
175 g harde boter of margarine, geraspt
2 theelepels karwijzaad, geplet
snuf zout
2 eidooiers vermengd met 4 eetlepels water

voor de vulling:
80 g boter
1 kg uien, in dunne ringen gesneden
2 eetlepel olijfolie
4 eieren
4 eidooiers
3 dl room
2 eetlepels karwijzaad
zout en zwarte peper

 

 

Bereiden

Deeg/bodem
Meng het meel met de boter, goed met de vingers kneden. Voeg de eidooiers en het geplette karwijzaad toe. Leg het deeg, omwikkeld met folie, minimaal een half uur
in de koelkast.

Rol het deeg uit en bekleed er een vorm van 28 -30 cm mee. Prik het deeg in de bodem in en dek het af met bakpapier en gedroogde bonen om het plat te houden. Bak het deeg 10 minuten op 200 graden.
Verwijder de bonen en bak het deeg daarna 5 minuten op 180 graden.

Vulling
Fruit de uienringen met boter en olie tot ze beginnen te kleuren.
Neem de pan van het vuur.
Klop de eieren los met de eidooiers en voeg room en karwijzaad toen.
Giet dit mengsel over de uien en roer.
Giet het daarna op de bodem en bak de taart 25 minuten op 180 graden in de oven.

 

 

Recept:
Voedsel in de tijd van de bijbel

 

Dit bericht is geplaatst in Hoofdgerechten, Zomertijd met de tags , . Bookmark de permalink.