Koeken met zaden van hoop.
Hoop….dat straalt het kind Jezus uit, dat als Licht voor de wereld wordt herkend. Die hoop zit ook verborgen in zaden die aan de aarde worden toevertrouwd.
Aan Simeon, een rechtvaardige en vrome man, was beloofd dat hij niet zou sterven voordat hij de Messias aanschouwd had. Toen Jozef en Maria met Jezus naar de tempel kwamen, werd ook hij door de Geest bewogen om daar naartoe te gaan. Hij nam het kind in zijn armen, zegent God en zegt:
‘Met eigen ogen heb ik de redding gezien die u bewerkt hebt ten overstaan van alle volken: een licht dat geopenbaard wordt aan de heidenen en dat tot eer strekt van Israël, uw volk’
– Lucas 2 vers 30-32 –
Een mensenkind als Licht voor de wereld, een teken van hoop voor allen.
Ingrediënten
voor ca 20 koeken
150 gr margarine
125 gr Havermout
125 gr volkorenmeel
75 gr honing
2 theelepels karwijzaad
sap en geraspte schil van 1 citroen
Bereiden
Meng alle ingrediënten tot een deeg. Rol het deeg tot een sliert van ca 3 cm doorsnede. Laat het een half uur rusten in de koelkast. Leg de koekjes op een bakplaat, bekleed met bakpapier. Bestrooi de koekjes met de zaadjes. Bak de koekjes 15 minuten in een op 160 graden voorverwarmde oven. Eet smakelijk!
Bron
Tini Brugge en Gert Vos
Hemelse Spijzen
Lannoo/ten Have 2004