Kip met druivensaus uit Nederland

Nederland, wijnland? Ja, meer en meer worden ook in Nederland wijnstokken geplant en druiven geoogst. Regio-voedsel dat smaakt naar de zomer!

Ingrediënten

8 stukken kipfilet (scharrelkip uit de regio)
8 eetlepels boter
8 sjalotjes  of dunne preitjes, fijngehakt
2 glazen witte wijn
2 dl kippenbouillon
3 dl slagroom
2 flinke trossen witte druiven
snuf zout en peper

Bereiding

Bestrooi de kipfilet (of stukken) met  zout en peper en bak ze inde boter om en om licht bruin.
Bak de sjalotjes of  fijngesneden prei kort mee tot ze zacht zijn. Voeg de witte wijn en bouillon toe.
Kook wat in en  en laat dan de kip gaar stoven met een deksel schuin op de pan.
Haal de kipstukken eruit en houd die warm met folie.
Voeg room aan de saus toe en laat het inkoken tot een mooie gladde saus.
Warm op het laatst de druiven mee. Schenk de saus over de kip.
Serveer met bijvoorbeeld aardappelpuree en zuurkool.

 

 

Bron: Wilde venkel & Rabarber en andere culinaire genoegens uit de moestuin,
Caroline Zeevat en Ans Withagen, Spectrum, 2007)

 

 

Dit bericht is geplaatst in Herfst, Hoofdgerechten, Oogstdankdag met de tags , , , . Bookmark de permalink.