Ingrediënten
2 kilo asperges, geschild en in 4 gesneden
1 bakje mascarpone 500 gram
200 ml volle yoghurt
10 eetlepel peterselie fijngehakt.
2 eetlepel dragon grof gehakt.
6 eetlepel bieslook fijngehakt
1 citroen schoon geboend
50 gram Parmezaanse kaas geraspt
Lage ovenschaal ingevet.
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 200 graden.
Kook de asperges af en leg ze in de ovenschaal.
Meng de mascarpone met de yoghurt en alle kruiden.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Schep het roommengsel op de asperges.
Rasp 2 el van de gele schil van de citroen boven de asperges.
Schep de asperges met het roommengsel en het citroensap door elkaar.
Zorg dat de asperges gelijkmatig in de ovenschaal liggen. Bestrooi met de kaas.
Bak de gratin in de voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin.
Lekker als hoofdgerecht, met gekookte eieren en krieltjes.
Bron
Br. Rangel ofm.