Ingrediënten
700 g pompoen
700 g winterwortel
400 g oude kaas, geraspt
250 g lasagnebladeren
groen kruiden
– peterselie bijvoorbeeld, fijn gehakt
3-4 cm verse gember, geraspt
4 eetlepels tomatenpuree
250 ml crème fraiche
6 dl water
olijfolie
88
Wortelen schoonmaken en in stukjes snijden.
Pompoen in grove stukken snijden, schillen en zaad verwijderen met een lepel.
Daarna in kleine stukjes snijden en samen met wortelen gaar koken.
Ovenschaal invetten met olijfolie en oven voorverwarmen op 220 graden.
Wortelen en pompoen pureren. Tomatenpuree, gemberwortel
en crème fraiche er doorheen roeren.
Een laagje lasagnebladeren op de bodem van de ovenschaal leggen.
Daarover een laag saus. Saus bestrooien met kaas.
Herhalen: weer een laag lasagnevellen etc. tot alles op is.
Lasagne ca. 40 minuten bakken in de oven.
Serveer met een salade van veldsla of winterpostelein.
Bron:
Vier de seizoenen