Naar Maria’s vinger zijn deze koekjes uit een negentiende-eeuws Duits kookboek genoemd. Haar reliek, een vingerbeentje, ligt in de crypte van de Sainte Madeleine.
Ingrediënten
voor ca 24 stuks, (3 x 8)
150 gram boter
150 gram bastersuiker
3 eieren
4 theelepels zure room
250 gram bloem
Voor de garnering
Amandelschaafsel en grove suiker
Bereiden
Roer de boter met de suiker tot room.
Voeg één voor één de eieren toe en blijf roeren.
Voeg de room toe.
Schep de gezeefde bloem met een spatel voorzichtig en luchtig door het beslag. Vet een bakplaat in en verdeel het beslag vingerdik op de plaat.
Als de plaat niet helemaal bedekt is, vouw dan van de bakpapier een rand, zodat het beslag tijdens het bakken niet wegvloeit. Bestrooi het beslag met amandelschaafsel en suiker. Bak gedurende 35 minuten op 175 graden. Snijd het nog warme baksel in stukjes zo lang en breed als een vinger.
Bron:
Marianne Geurtsen en Bep Willers-van Oostwaard,
‘Zalig gebakken’
Uitgeverij Berne Media