een reep die nieuwe energie geeft maar geen energie kost?
zonder bakken!
Ingrediënten
Voor 8 kleine repen
2 rijstwafels, verkruimeld
35 g havermout
20 g lijnzaad
10 g kokosmeel
40 g zonnebloempitten
50 g stroop of honing
40 g pindakaas
¼ theelepel vanille -extract
Bereiden
Bedek een schaal met plastic folie.
Meng rijstwafels, havermout, lijnzaad, kokosmeel en zonnebloempitten door elkaar.
Meng in een andere kom honing, pindakaas en vanille extract.
Zet 20-30 seconden in de magnetron en roer even goed door.
Meng de natte ingrediënten door de droge en roer er 1- 2 eetlepels water door tot het mengsel kleverig is. Stort het in een vorm (bijvoorbeeld een diepvriesdoos) en druk goed aan met de achterkant van een lepel. Laat enkele uren opstijven in de koelkast of 30 minuten in de diepvries. Snijd in repen of blokken. Bewaar in de koelkast.
Recept: Claris Beatrijs Corveleyn uit het boek Clara’s Bron,
recepten voor eenvoudig leven en (h) eerlijk koken. Berne Media, 2017.