Vóór St. Jan moeten struiken en heggen gesnoeid zijn, dient de winterandijvie gezaaid te zijn en de bonen en koolplanten gepoot. Rabarber en asperges mogen niet meer geplukt of gestoken worden, dus een laatste kans om verse asperges te eten.
Na St. Jan worden geen rabarberstelen meer geplukt of asperges gestoken. Ze moeten uitgroeien opdat er volgend jaar opnieuw gestoken kan worden.
Ingrediënten
0,8 kg asperges (wit geschild of groen)
150 g boter
6 eetlepels olijfolie
10 eieren
zout en peper
Bereiding
Snijd (alleen de zachte delen) van de asperges in kleine stukjes. Smelt de boter en olie in een of meer koekenpannen. Bak de asperges zachtjes hierin gaar (of kook ze eerst gaar). Klop de eieren, voeg peper en zout toe en giet ze dan over de asperges.
Geef er brood bij.
Bron
Zuid-Franse streekgerechten
Caroline Conram
Sanoma, Hoofddorp 2003