Pompoen / patisson met sesampasta en brood

Ingrediënten

600 g witte flespompoen met een crèmekleurige schil
of witte patisson


4,5 dl sesampasta (Tahin)- is te koop in de Oosterse winkel en in natuurvoedingswinkels
1 knoflookteentje – uitgeperst
4 eetlepels citroensap of meer
2 theelepels zout
1 theelepel komijnzaad
4,5 dl water

brood

 

 

Bereiding

Schil de pompoen of patisson en verwijder de pitten. Stoom ze tot ze zacht zijn.
Of kook in 2 cm water en giet daarna het water af.
Pureer de pompoen of patisson met de overige ingrediënten tot er een glad mengsel is.
Serveer dat met een frisse salade (bijvoorbeeld venkel, wortel, sla).
Doop het brood in de pasta.

 

 

Recept:
Vardit Kohn en Galit Hahn
Koken met kleur

 

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Lunchhapjes, Scheppingsperiode, Voorgerechten met de tags , . Bookmark de permalink.