Pompoen-peterselie soep

Nodig

Grote pan – ong. 10 liter
Staafmixer
Knoflookpers

Ingrediënten

3,75 kilo pompoen
1 kilo uien
1 deciliter plantaardige olie
5 liter water
½ bol knoflook
250 gram peterselie
veel groentebouillonpoeder of blokjes

 

Bereiding

Was de pompoen en snijdt deze door. Haal met een grote lepel de pitten er uit. Snijdt de harde en slechte stukjes van de schil. (Bij de groene pompoen de hele schil weghalen). Snijdt de pompoen in stukjes.
Pel de uien en snijdt deze in stukjes.
Doe de olie in een grote pan en bak de stukjes ui glazig. Voeg de stukjes pompoen en het water toe en breng dit aan de kook.
Pel ondertussen de teentjes knoflook en hak de peterselie fijn.
Laat de pompoen ongeveer 20 minuten zachtjes koken tot deze zacht is. Neem de pan van het vuur en maak de soep tot een gladde brij een staafmixer.
Voeg al roerend lepel voor lepel de groentebouillonpoeder toe en pers de knoflook erdoor.
Vlak voor het opdienen de gehakte peterselie toevoegen.

 

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Herfst, Soepen, Wereldvoedseldag met de tags , . Bookmark de permalink.