Pompoensoep

De schil van oranje pompoen kan ook door de soep.
De groene pompoen wel schillen.

Ingrediënten

1 middelgrote pompoen (ongeveer 1 kilo) wassen, doormidden snijden, pitten verwijderen en in stukken snijden
5 eetlepels zonnebloem of andere plantaardige olie
4 middelgrote uien in stukjes gesneden
2 liter water
groentebouillonblokjes of poeder (voor 2 liter)
½ theelepel gemalen zwarte peper
2 theelepels gemalen komijnzaad
2 theelepels gemalen korianderzaad

Bereiden

Neem een grote pan en fruit de uitjes in de olie glazig.
Voeg de stukken pompoen en de kruiden toe en bak dit een paar minuutjes mee terwijl je dit blijft omscheppen.
Voeg het water (pas op kan spetteren) en de bouillonpoeder/blokjes toe en breng dit aan de kook.
Laat dit op een laag vuurtje in 15/20 minuten gaar koken.

Als de pompoen zacht is kun je deze nog met de staafmixer pureren of met een stamppot stamper fijn maken.

 

Recept: Carolien Looman, Franciscaans Milieuklooster Stoutenburg

 

 

Dit bericht is geplaatst in Herfst, Hoofdgerechten, Oogstdankdag, Soepen met de tags , . Bookmark de permalink.