Pompoentaart

Ingrediënten

750 gram pompoen
-geschild, gekookt en fijn gestampt

500 gram boter
500 gram suiker
6 eieren
1 zakje vanille suiker
1 theelepel kaneelpoeder
1/8 theelepel nootmuskaat
½ theelepel gemalen kruidnagel
500 gram zelfrijzend bakmeel
½ theelepel zout
125 ml volle melk
(als je wilt 150 gram rozijnen erbij)

Bereiden

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Een taartvorm van ca. 30 cm invetten, met bloem bestrooien en het overtollige bloem verwijderen.

Klop de boter met de suiker licht en luchtig. De eieren één voor één toevoegen en na elk ei goed roeren. Voeg vanille en pompoen toe goed roeren.

De bloem, kaneelpoeder, nootmuskaat, kruidnagel en zout samen zeven.
Afwisselend de bloem en een scheut melk aan het botermengsel toevoegen. Beginnen met de bloem en eindigen met bloem. Vervolgens als je wilt de rozijnen erdoor mengen.

Het beslag in de vorm gieten en de bovenkant glad strijken. De vorm in oven plaatsen zodat de bovenkant van de taart in het midden van de oven staat. De taart gaar en lichtbruin bakken. Ongeveer 1.20 uur.
De taart uit de oven nemen en 10 minuten in de vorm laten afkoelen.

 

Dit bericht is geplaatst in Gebak, Herfst, Wereldvoedseldag met de tags , , . Bookmark de permalink.