Santiagokoekjes

Ingrediënten

Voor ca. 20 koekjes

125 g gemalen amandelen
100 g witte basterdsuiker
100 g bloem
60 g boter
1 ei
1 theelepel kaneel
3 eetlepels sherry

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bereiding

Klop de boter met de suiker romig.
Voeg het ei en de sherry toe en klop nogmaals.
Voeg de amandelen, kaneel en bloem toe en roer tot een glad deeg.
Laat dit een half uur rusten in de koelkast.
Rol het deeg uit op een bebloemd oppervlak.
Steek met een schelpvorm koekjes uit het deeg.
Bak de koekjes op een bakplaat bekleed met bakpapier 15 minuten in een
op 180 oC voorverwarmde oven.

 

 

Recept en foto:
Hemelse spijzen
Tini Brugge en Gert Vos

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Gebak, Heiligen, Zomertijd met de tags . Bookmark de permalink.