Spelt met noten, rozijnen en abrikozen

Ingrediënten

250 g spelt
1 eetlepel olie
4 uien, fijngesneden
70 g rozijnen
100 g gedroogde abrikozen – in  kleine stukjes
dunne reepjes van een sinaasappelschil
35 g walnoten of cashewnoten
35 g pijnboompitten
0,35 l bouillon
2 eetlepels fijngesneden korianderblad of poeder
1 eetlepel fijngesneden peterselie
snuf zout en peper, bij voorkeur vers gemalen

 

Bereiden

Week de spelt een nacht. Kook ze flink door met water en snuf zout en
zet daarna in de hooikist (donzen slaapzak kan ook), of gebruik de snelkookpan.

Verhit de olie in een braadpan en laat de fijn gesnipperde uien glazig worden
op een matig vuur. Indien nodig wat water toevoegen.

Schep door de uitgelekte speltkorrels rozijnen, abrikozen, sliertjes sinaasappelschil
en de noten.

Voeg 0,35 l water en bouillonpoeder toe, breng alles aan de kook en laat het in 20-30 minuten gaar worden. Voeg op het laatst peper toe en schep de kruiden erdoorheen.

 

 

Recept:
Zr. Chiara Bots,
Clarissenklooster Megen

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Hoofdgerechten, Scheppingsperiode met de tags , , , , , , , . Bookmark de permalink.