Spinazietaart in de vorm van een gaffelkruis

Groen blad aan de bomen, groene bladgroenten  herinneren aan nieuw leven. Ook het kruishout waaraan Jezus stierf  is een verwijzing naar nieuw leven. Met name het gaffelkruis herinnert daaraan, het doet denken aan een levensboom.

Ingrediënten

1200 g spinazie
2 pakjes bladerdeeg met 10 vellen
500 g geraspte kaas naar keuze
20 zongedroogde tomaten
2 theelepels gedroogde basilicum
6 eieren

Bereiding

Kook de spinazie in 4 minuten. Hak de spinazie met de zongedroogde tomaten fijn. Klop 4 eieren en meng dit met de kaas, basilicum en stukjes tomaat door de spinazie. Laat het bladerdeeg ontdooien.
Plaats de spinazievulling in het midden van een velletje en rol het velletje om de vulling.
Maak met de rolletjes een gaffelkruis.
Sluit de naden door ze nat te maken met water en eventueel met een reepje deeg.

Kluts de laatste 2 eieren en bestrijk hiermee het kruis. Bak goudbruin gedurende 35 minuten in een op 220 graden voorverwarmde oven.

Bron: recept van Gert Vos in Hemelse spijzen, Ten Have. Lannoo, 2004
Dit bericht is geplaatst in Paastijd, Pasen, Taart met de tags , , . Bookmark de permalink.