Voor een taartvorm van ca. 22 cm
Ingrediënten
1 rol bladerdeeg – in de vorm van de taartbodem met nog enkele cm overlap
½ pot abrikozen jam
3 eieren
150 g suiker
100 g bloem
60 g maizena
30 g amandelschaafsel
30 g amandelsmeer
150 g zachte boter
enkele druppels vanille essence, of vanillesuiker
Bereiding
Leg op het bladerdeeg de jam en strijk glad. Klop de eieren met de suiker luchtig.
Voeg bloem en maïzena toe en roer. Voeg daarna het amandelschaafsel, meel en boter toe. Klop 1 minuut op de lage stand van de garde. Schep het deeg in de taartvorm.
Bakken: 35 minuten op 180 graden in een voorverwarmde oven.
Tip: In juni zijn er nog geen verse abrikozen in Nederland. Je kunt de jam ook vervangen door een zakje gedroogde abrikozen te gebruiken, laten wellen en fijn snijden.
Bron: recept van Beatrijs Corveleijn in Clara’s Bron, recepten voor eenvoudig leven en (h)eerlijk koken,
Berne Media, 2017