met courgette en rozemarijn
Snijd de courgettes in de lengte door midden. Verwijder met een lepel de zachte pulp in het midden met de zaden. Snijd een aantal dunne plakken van de courgettes met de kaasschaaf. Leg een rozemarijntakje in de cakevorm.
Bekleed de vorm met de plakken courgette. Laat de plakken over de rand hangen.
Rasp de rest van de courgette fijn. Kook de griesmeel gaar in de melk met 2 takjes rozemarijn. Verwijder deze takjes daarna. Klop de eieren met de room en de kaas en roer dit door de griesmeelpap, samen met de geraspte courgette.
Giet de pap in de cakevorm. Sluit de cake door de overhangende courgetteplakken dicht te vouwen. Giet een laag kokend water op een bakplaat. Bak de cake 30 minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven.
Laat de tarwegriescake een half uur rusten alvorens deze om te keren .
Tekst:
Tini Brugge
Hemelse Spijzen