Trifle met …..

…………. aardbeien, mascarpone en advocaat

Ingrediënten

1 Kilo aardbeien
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels suiker
1 bakje mascarpone 500 gram
300 ml vers geperst sinaasappelsap
400 ml advocaat (als er kinderen zijn, deze vervangen door vanillevla)
1 roombotercake in plakken
-wanneer je vanillevla gebruikt vervang deze dan door advocaatcake

1 of 2 hoge glazen schalen hangt er vanaf hoe groot ze zijn.

 

Bereiden

Houd enkele aardbeien apart voor de garnering. Verwijder van de rest de kroontjes en snijd ze in plakjes. Meng de plakjes aardbei met citroensap en de suiker.

Klop in een kom met de handmixer de mascarpone met de helft van het sinaasappelsap luchtig. Schep de advocaat – cq de vanillevla – erdoor.

Bedek de bodem van de schaal met de helft van de plakken cake en druppel er wat van de resterende sinaasappelsap over. Verdeel de helft van de aardbeien over de cake.

Schep hierop 1/3 van het advocaatmengsel.
Leg hierop de resterende cake, resterende aardbeien en dek af met het resterende 2/3 deel van het advocaat-marscapone-mengsel. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Neem de schaal 30 minuten voor het gebruik uit de koelkast.
Garneer de bovenkant met de achtergehouden aardbeien.

p.s. mocht er geen verse aardbeien zijn kun je deze vervangen door 2 blikken aardbeien.

 

 

Bron
Br. Rangel ofm  Megen.

 

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Nagerechten, Pinksteren met de tags , , , , . Bookmark de permalink.