6 middelgrote venkelknollen
6 tomaten
4 eetlepels olijven, ontpit
4 theelepels verse marjolein/ oregano blaadjes- fijngesneden
90 g boter/margarine
2 teentjes knoflook
100 g geraspte Parmezaanse kaas
zout en versgemalen zwarte peper
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Verwijder boven en onderkant van de knollen en de buitenste stengelbladen. Snijd de knollen in de lengte doormidden en dan dwars in kleine stukjes. Kook de venkel in water 7 minuten.
Giet af en meng met de stukjes tomaat, olijf, oregano en peper. Leg het mengsel in een ondiepe ovenschaal.
Verhit de margarine/boter in een kleine pan en laat de knoflook 30 seconden erin fruiten. Schenk boter en knoflook over de venkel en strooi erover de kaas.
Laat het geheel 15-20 minuten in de oven bakken.
(Br. Rangel minderbroeder franciscaan, kok in Megen)